Cetățenii, implicați în viața comunității!

Patronatul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Constanţa, în parteneriat cu Academia de Advocacy, organizează o sesiune de instruire destinată cetățenilor care vor să se implice în viața publică. Acţiunea are rolul de a-i învăţa pe participanţi să fie parte activă în efortul comun de responsabilizare a autorităţilor publice.

Realitatea ultimilor 25 de ani arată cum cei pe care i-am ales și-au construit o lume a lor, timp în care cetăţenii înregistrează din ce în ce mai multe nemulţumiri. Academia de Advocacy dezvăluie persoanelor interesate, active și cărora le pasă , precum și formelor organizate ale societății civile, unelte pe care le au la îndemână pentru responsabilizarea decidenților publici.

Sesiunea de instruire „M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat şi vreau să mi se răspundă” are rolul de a-i învăţa pe participanţi să fie parte activă în efortul comun de responsabilizare a autorităţilor publice în a acţiona şi a răspunde eficient la cerinţele cetăţenilor. Sesiunea este destinată persoanelor angrenate în forme organizate ale societăţii civile.

La finalul proiectului, comunitatea cetățenilor activi și implicați va atinge peste 500 de cetățeni și 250 de reprezentanți de organizații ale societății civile, care au exersat instrumentele democrației participative, au monitorizat aleșii cu peste 900 de acțiuni concrete și s-au implicat în campanii de modificare a reglementărilor defectuoase.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes