Cetățenii din Medgidia murdăresc, autoritățile curăță

Medgidia este un municipiu neîngrijit! Asta spun locuitorii care nu se sfiesc să ilustreze diverse probleme pe siteurile de socializare. O recunosc și reprezentanții administrației locale, care, de ceva timp, au lansat o campanie de curățenie generală. Cu toate acestea, oamenii spun că rezultatele nu se observă în multe zone ale orașului. Să fie oare vina autorităților sau a cetățenilor certați cu bunele maniere?

Campania de curățenie generală continuă la Medgidia. Totuși, oamenii spun că rezultatele nu sunt vizibile decât în anumite locuri. De exemplu, la intrarea în municipiu, terenurile pot intra cu succes în topul unor spații pline de gunoaie de tot felul.

În zona de nord a orașului, principala problema a oamenilor rămâne spațiul de la grădini, care a fost transformat în groapă de gunoi. Și fostul parc din fața fabricii IMUM arată ca după bombardament. Deși locul nu aparține Primăriei Medgidia, oamenii spun că așteaptă ca autoritățile să intervină la fel cum au făcut în cazul parcului de la Gară. Aceeași imagine dezolană este întâlnită și pe strada Derobirii în zona fostei Oțelării.

„Oaia neagră” a municipiului pare să rămână zona barăcilor de la Siloz. Nu poate ieși de sub valul de culoare gri-plumburiu dat de străzile mereu pline de gunoaie. Oamenii spun că există multe străzi care încă așteaptă un măturoi binevoitor, în urma căruia să răsufle ușurate de povara resturilor aruncate la voia întâmplării. Asta deoarece locuitorii de bună credință nu pot uita cum arăta orașul în trecut…

Nu a scăpat de gunoaie nici cartierul din zona gării CFR. La intersecția străzilor Republicii cu Vasile Lupu zace un sac cu gunoi alături de un morman de resturi vegetale.  Imagini asemănătoare se pot întâlni în cartierul Orașul Nou si chiar în zona Hidrofor. Oamenii spun că în multe zone ale municipiului există spații care nu au mai fost curățate sau măturate…

Din păcate, dincolo de ineficiența autorităților de a câștiga războiul cu mizeria din oraș, există încă persoane care sfidează bunul simț și aruncă gunoaiele la voia întâmplării, astfel că drumul spre civilizație rămâne unul anevoios.

Redactor: Paul Alexe