Cetățenii au stabilit prioritățile anului 2017 la Medgidia

Pe 17 februarie 1968, Medgidia a devenit oras, iar pe 24 noiembrie 1994, a primit rangul de municipiu. Decizia a fost luată în urma unei perioade înfloritoare, când în orașul de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră industria locală se dezvoltase foarte mult și s-au amenajat străzile. În prezent situația s-a mai schimbat și cetățenii se simt neputincioși în rezolvarea problemelor. Totuși au câteva recomandări pentru cei care se află la cârma localității.

Potrivit site-ului primăriei, în anul 1901, Medgidia era cea mai dezvoltată dintre localitățile județului. După cel de-al Doilea Război Mondial, se dezvoltă industria locală. Intră în funcțiune mari obiective, precum Întreprinderea Mecanică de Utilaje și Fabrica de Ciment. Sunt asanate bălțile din jur, se amenajează străzile și centrul orașului. De asemenea, se dezvoltă agricultura, zootehnia, pomicultura și viticultura. În anii ’80, este ridicat Stadionul Municipal, numit astăzi „Iftimie Ilisei”, unul dintre cele mai mari din țară, cu o capacitate de aproape 33.000 de locuri. Anii au trecut, iar toate aceste realizări s-au degradat și au devenit o responsabilitate pentru autorități. Cetățenii sunt martorii acestei involuții și de aceea cer ca sumele de bani alocate în rectificările bugetare să fie investite în sectoarele cu deficiențe maxime.

Problemele Municipiului Medgidia semnalate de oameni sunt nenumărate și dintre cele mai diverse, motiv pentru care soluționarea lor ar trebui să constituie o prioritate pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local.

Redactor: Daniel Albu