Cetatea Capidava va fi restaurată

Cetatea Capidava va fi restaurată, datorita unui proiect european în valoare de 78 de milioane de lei. Zidurile cetății vor fi refăcute alături de molul portuar antic de pe faleza dunăreană. Nucleul va fi centrat asupra unui centru de informare turistică modern, care va adăposti o expoziție spectaculoasă.

Cetatea Capidava va fi refăcută în cadrul unui program cu finanțare europeană. Istoricii și arheologii speră ca în urma investiției, aceasta să devină un obiectiv istoric vizitat de cat mai multi turiști.

In zonă va fi construit un centru de informare turistică în cadrul căruia va fi adăpostită expoziția de bază a cetății Capidava. Imobilul va fi dotat cu săli de conferință și cafenele, iar pentru ca turiștii să aibă un acces facil, vor fi amenajate locuri de parcare. De-a lungul timpului, Capidava a generat numeroase artefacte, ce sunt acum expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța.

Situată în estul Dobrogei, pe malul Dunării, Cetatea Capidava a fost un centru fortificat geto-dac, devenit apoi roman. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 78 de milioane de lei. Peste 100 de arheologi din România, dar și din Europa s-au reunit zilele acestea la Constanța pentru discuții și analize referitoare la descoperirile făcute la Capidava.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea