Certurile politcienilor din ultima lună au alertat finanţatorii internaţionali

Certurile politcienilor din ultima lună au alertat finanţatorii internaţionali. Astfel că, şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Erik de Vrijer şi-a exprimat îngrijorarea faţă de criza politică din ţara noastră. Este pentru prima oară când creditorii internaţionali ne spun direct că ar trebui să remediem problemele de ordin politic pentru a nu îngropa economia şi aşa fragilă.

Se pare că diplomaţia a fost înlocuită cu îngrijorările Fondului Monetar Internaţional, pentru că primul mesaj către preşedintele interimar, Crin Antonescu a fost unul deloc pozitiv.

Acesta a transmis politicienilor că ar trebui să se concentreze mai mult pe stabilirea unor politici economice care să accelereze o creştere economică, pentru că instabilitatea se vede foarte bine în rata de schimb.

Deşi, în percepţia celor de la FMI, România s-a stabilizat din punct de vedere al inflaţiei şi a bugetului, ţara noastră mai are un drum lung până să îşi revină din punct de vedere economic, mai ales că 2012 este un an electoral.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu