Cernavodenii cu datorii mari la utilitati risca sa fie dati afara din locuinte (VIDEO)

Orice neplata a facturilor afecteaza in mod direct societatea care se ocupa de furnizarea agentului termic din oras, deoarece incasarile scad. Datoriile consumatorilor din Cernavodă ajung la 6 miliarde de lei.

De cealalta parte a baricadei sunt cernavodenii, care spun ca banii putini de care dispun sunt principalul motiv pentru care nu reusesc sa-si achite facturile la timp.

Desi societatea a parcurs toate etapele de recuperare a datoriilor, procedeele s-au dovedit ineficiente, astfel că societatea a apelat la intanţă. 68 de cernavodeni risca sa fie executati silit daca nu îşi achită restanţele.

În cazul rău platnicilor care locuiesc la bloc, situaţia se complică. Şi asta pentru că sistarea agentului termic nu se face individual.

Societatea de termoficare le-a trimis datornicilor, pe langa facturi, si instiintari. Ei spera astfel ca oamenii sa devina constienti de situatia critica in care se afla si sa achite sumele restante.  Pentru a-i sprijini pe consumatori, conducerea societatii a decis sa accepte si plata esalonata a facturilor si chiar sa reduca in totalitate penalitatile in situatia in care aceştia decid sa achite integral datoriile.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Gabriel Niculae