Cernavodă, la masă cu frații europeni (VIDEO)

În perioada 28 august-2 septembrie, o delegație condusă de viceprimarul cernavodean Suliman Ecrem, a desfășurat o vizită în orașul francez Saint Sebastien Sur Loire. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 5 ani de la înfrățirea celor două orașe. Din delegația cernavodeană au făcut parte artiști locali, dintre care Oana Pușcatu, Blaxy Girls și Lucreția Marinescu, care au reprezentat orașul și în 2007 la acordul de înfrățire. Întâlnirea a reunit și reprezentanți ai altor orașe europene înfrățite cu localitatea franceză, din Mali, Țara Galilor, Germania și Ungaria.

Obiectivul vizitei a fost acela de a reînnoi acordul de înfrăţire dintre Cernavodă și Saint Sebastien, dar şi stabilirea unor viitoare colaborări între cele două administraţii, în mai multe domenii de interes comun. Discuţiile au vizat şi managementul deșeurilor în fiecare comunitate. Administrațiile și-au prezentat modelul de ecologizare și implementare a colectării selective. În acest sens, cele 5 țări prezente la eveniment au semnat și un tratat de solidaritate, prin care susțin orașul african Kati, atât moral cât și financiar.

Scopul acestui tratat este ajutorarea comunităților defavorizate de pe alte continente și promovarea înțelegerii dintre orașe în orice domeniu, pentru a contribui la armonizarea relațiilor dintre membrii Uniunii Europene.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae