Cernavodă a devenit capitala muzicii corale romaneşti şi străine

Sâmbătă seara, pe scena casei de cultură din Cernavodă s-a dat startul celei de-a 32 ediţii a Festivalului Internaţional de muzică corală, ID Chirescu. Prima seara a festvalului, cea dedicată secţiunii lace a reunit laolaltă ansambluri corale de renume dn ţară şi din străinatate.

Juriul festivalului a fost format din personalităţi marcante ale muzicii corale romaneşti, pentru care acest eveniment, ce aduce un omagiu marelui maestru ID Chirescu,  a devenit deja o tradiţie.

Pe lângă personalităţile din juriu, în prima zi a festivalului, organizatorii au avut onoarea de a-l avea ca invitat şi pe Inalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care s-a declarat copleşit de evoluţia artistică a corurilor.

Festivalul continuă în această seară, cu secţiunea religioasă, care se va desfasura în incinta Bisericii Sfinţii Imparaţi Constantin şi Elena din Cernavodă. Festivalul are ca scop omagierea marelui maestru al muzicii corale româneşti , I.D. Chirescu si promovarea dragostei pentru frumos, pentru arta muzicală corală romanească şi universală.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca