Ceremonie militara colorata la Constanta (VIDEO)

Dansuri ale dragonilor chinezesti au rasunat in Dana de Pasageri in jurul prinzului atunci cind in Port a sosit o nava militara chineza. Acesta este primul vas de razboi din China care viziteaza tara noastra, iar comunitatea asiatica de la noi i-a pregatit un program artistic special.

Fortele Navale Romane erau pregatite cu fanfara militara, dar chinezii ne-au intrecut la capitolul artistic. Pentru un asemenea eveniment, ei au venit pe malul marii cu un dublu dans al dragonilor – performanta rar intilnita in Europa. Nava de razboi Yantai a fost asteptata in Dana de Pasageri de sute de membrii ai comunitatii chineze din Romania. Nu au lipsit aplauzele si buchetele de flori pentru militarii chinezi.

Dupa ce Dragonii s-au mai calmat romanii si chinezii aflati in Portul Constanta au avut ocazia sa admire vasul de razboi ghidati de un chinez cu nume de roman. Alexandru Ioan traieste de 23 ani in tara noastra si intre timp si-a romanizat numele.

In zilele urmatoare marinarii militari chinezi vor participa la mai multe activitati si intreceri sportive alaturi de militarii romania. Oricine poate sa viziteze nava in cursul zilei de joi, 2 august. Nava de razboi Yantai are o lungime de 134 metri si este dotata cu sisteme moderne de senzori si armamanet. Fregata este omologata pentru misiuni comune cu navele NATO.

Redactor: Doina Sirbu