Centrul Vechi al Capitalei a devenit, azi-noapte, inima distracţiei iberice

Centrul Vechi al Capitalei a devenit, azi-noapte, inima distracţiei iberice. La fiecare pas se auzea limba spaniolă, iar purtătorii de tricouri cu însemnele cluburilor Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, fără să ţină cont de rivalităţi, au cântat, au scandat şi au dansat până aproape de dimineaţă. Şi cluburile bucureştene au fost invadate de miile de latini puşi pe distracţie.

Suporterii spanioli şi-au făcut apariţia în centrul istoric încă de la prânz. Îmbrăcaţi în tricourile echipei favorite, ei au cântat şi au scandat, transformând parcă terasele, în adevărate tribune.

Spre seară deja nu puteai să mai găseşti terasă la care să nu se vorbească spaniolă, iar distracţia a continuat, în centrul istoric, până aproape de revărsarea zorilor. Cei mai bucuroşi au fost vânzătorii de shaorma, dar şi taximetriştii. Într-un alt colţ din Capitală, fiesta spaniolă era în plină desfăşurare în atmosferă de club.

Indiferent că au ales să petreacă în aer liber sau în cluburile din Capitală, spaniolii nu s-au dat înapoi de la distracţie până aproape de zorii zilei. În această seară vom afla și dacă cheltuiala de 200 de milioane de euro făcută cu Arena Naţională a meritat. Și asta în condițiile în care încasările din acest eveniment abia dacă ajung la 30 de milioane de euro. Deşi efortul făcut de România pentru a ajunge să organizeze o astfel de competiţie este uriaş, şansele ca banii să se întoarcă în economie în anii următori depind în mare măsură de modul în care va decurge finala de siseară. În total, 45 de curse charter au fost confirmate pentru aterizarea pe aeroportul Otopeni, aproape toate cele 11.000 de camere ale hotelurilor din Capitală sunt ocupate, terasele din Centrul Vechi au oferte în spaniolă şi steaguri mari puse la intrare, toate pentru a-i atrage pe cei care vor participa la ceea ce se poate numi “Olimpiada Bucureştiului”.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu