Centrul Național de Excelență în Rugby

Clubul Sportiv Clopatra se poate lăuda cu foarte multe reușite și rezultate frumoase. Tot acest parcurs și palmares onorabil se datorează aportului mai multor oameni.

Un rol important îl are colaborarea foarte bună începută încă din anul 2002 între club și liceul tehnologic „Gheorghe Duca”, prin spijinul necondiționat al directoarei Gogu Elena. Conducerea ambelor foruri urmăresc trasarea unei traiectorii frumoase a tinerilor liceeni, atât pe plan sportiv cât și educațional.

O încununare a acestui efort comun o reprezintă formarea de jucători de valoare capabili să evolueze în echipele de juniori și seniori ai județului Constanța și în loturile naționale ale României, precum și clasarea echipelor de juniori pe locurile I-IV în cadrul Campionatelor Naționale de Juniori „U19” organizate de Federația Română de Rugby sub îndrumarea antrenorilor : Bezuscu Victor, Năstase Virgiliu, Nache Marian și Agiacai Onal.

Între rezulatele frumoase obținute în ultima vreme de Clubul Sportiv Cleopatra se numără clasificarea pe locul I în cadrul Campionatului Național de U19 și convocarea spotivului Pândichi Sorin la stagiul selecționatei România la U20. Aceste rezultate presupun o bună organizare școlară și sportivă. De aceea Clubul Sportiv Cleopatra a înființat Centrului Național de Excelență în Rugby, pe lângă instituția de învățământ, liceul tehnologic „Gheorghe Duca”. Centrului Național de Excelență în Rugby la liceul tehnologic „Gheorghe Duca”-Constanța a început cu anul școlar 2020-2021.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima