Centrul medical pentru copii ar putea deveni realitate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța este maternitate de gradul III pe regiunea Dobrogea, ceea ce înseamnă că primește, zilnic, cazuri din toate județele limitrofe, iar medicii de aici sunt nevoiți să îi trateze pe micuții care vin cu urgențe în condiții greu de suportat, pentru ambele părți. Un centrul în care să se poată ocupa de ei ar fi un vis devenit realitate, spun  medicii de aici.

Spitalul de copii ar urma să fie construit în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, iar accesul ar urma să se realizeze printr-un pasaj între cele două. Managerul unității sanitare are deja planul noii clădiri care se întinde pe  o suprafață de 1000 mp, pe structura subsol, parter și 5 etaje unde să funcționeze servicii medicale de la mai multe specialități. Aici ar trebui să fie mutate clinicile de Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

O imagine la care visează și părinții copiilor cu probleme de sănătate.

Pînă la acel moment, se așteaptă răspunsul autorităților de la București pentru a putea intra cu proiectul în faza de licitație și studiu de fezabilitate. Centrul Regional de Urgență Materno – Infantilă ar fi o investiție finanțată din Fonduri Europene disponibile pînă în 2020 și co-finanțată de la Consiliul Județean Constanța și ar presupune un cost de 15 milioane de euro, dintre care 6 milioane de euro construcția propriu – zisă și 9 milioane de euro dotările spitalicești. Dacă cererea va fi acceptată, județul nostru ar putea beneficia de noul centru în minim doi-trei ani.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima