Centrul de Transfuzii Sanguine continuă campania de promovare a donării

Constănțenii pot dona sânge și sâmbătă, în intervalul 9-13.00. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.

Persoanele care nu pot ajunge să doneze sânge în timpul săptămânii, de luni până vineri, pot merge și sâmbătă. Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța își deschide porțile pentru donatori sâmbătă, 4 iunie, în intervalul 9.00 – 13.00. Sunt invitați să se alăture campaniei și să să facă un gest de omenie și politicienii.

Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă . Donatorii beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes