Centrul de scafandri din Constanta împlineşte 36 de ani de existenţă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6_kWxtZGmlU[/youtube]Au o meserie periculoasă, însă extrem de interesantă. Indiferent că fac scufundări la mare adâncime, neutralizează mine sau participă la intervenţii, scafandrii militari reprezintă o adevarată elită.

Una dintre cele mai periculoase misiuni ale scafandrilor militari este cea de dezamorsare a minelor marine. Aici nu există loc de ezitare şi cea mai mică greşeală le pune viaţa în pericol.

Cu timpul, lucrurile au evoluat. Acum au aparatură de ultimă generaţie şi pot transforma orice bombă, mină, torpilă sau pachet suspect, într-un obiect complet inofensiv. În cele peste trei decenii de activitate, Centrul de Scafandri a format pentru nevoile armatei si ale economiei naţionale peste 1000 de scafandri cu diferite specializări. În prezent, Centrul dispune de personal calificat, de o baza materială complexă şi modernă, care le permite tuturor angajaţilor să-şi desfăşoare activităţile de formare profesională, cercetare şi intervenţie subacvatică la diferite adâncimi.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Viorel Cotleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.