Centrul de cercetare al Colegiului Național Mircea cel Batrân a premiat astăzi elevii cu rezultatea excepționale

Elevii din cadrul Centrului de Cercetare fac cinste din nou Constanței.  O echipă formată din 9 elevi a primit Premiul cel Mare din partea NASA la concursul International Space Settlement Design Contest, care a avut loc în august la Houston, Texas.  Aceștia au conceput o stație spațială plutitoare pe planeta Venus.

Maria, elevă în clasa a XI-a, ne-a mărturist că Marele Premiu din partea NASA a fost visul ei de când a intrat la liceu.

Elevii recunosc însă că pentru acestă reușită a fost nevoie de foarte multa muncă și de pasiune.  La succesul lor a contribuit și profesorul de fizică Mircea Băraru.

Elevii au primt sâmbătă diplome de excelență din partea Centrului de Cercetare.

O altă surpriză a fost oferită și din partea unui grup de elevi ai Școlii Mihai Viteazul din Constanța, care a primit locul I la Concursul “Explore the high- energy Universe”, organizat de Agenția Spațială Europeană.  La acest concurs au participat echipe din peste 20 țări, însă pentru România a fost o premieră.

Elevii, în vârstă de 13 ani nici nu se așteptau la această nominalizare şi recunosc că nu este simplu să obții un astfel de rezultat, fiind nevoie de foarte multă pregătire.

Tot sâmbătă și-a dat deschis porțile pentru a 7-a oară Centrul de Cercetare al Elevilor.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru