Centrul Cultural „Jean Constantin”, mai așteaptă

Inaugurarea fostului cinematograf Republica, transformat acum în Centrul Cultural Jean Constantin, se amână din nou, până la o dată incertă. Proiectul, care a beneficiat de o finanţare europeană de peste 11 milioane de lei, avea ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2015.

Cine a fost măcar o dată la Cinema Republica, cu siguranță, este încercat de un sentiment de nostalgie atunci când trece pe lângă clădirea de pe bulevardul Ferdinand. Aici unde, odată, rulau filme celebre. Din păcate, în ultimii trei ani, clădirea cinematografului – emblemă al  Constanței este într-o continuă reabilitare, una ce pare să nu se mai termine niciodată.

Lucrările începute în 2013 au fost finalizate cu chiu cu vai, după numeroase amânări, însă Centrul Cultural „Jean Constantin”, nu a fost deschis nici până acum. După un proces de reabilitare făcut cu paşi mărunţi şi greoi, datorită numeroaselor controverse şi așa-zise “proceduri” ce au împiedicat inaugurarea Centrului la termenul anunţat iniţial, constănțenii nu mai au mari așteptări și consideră că ar fi o minune dacă uşile clădirii s-ar deschide pentru public, măcar anul viitor.

Reamintim că lucrările la fostul cinematograf “Republica” au început în anul 2013 şi totul trebuia să fie gata până la 1 iunie 2015. Din cauza unor intarzieri a lucrarilor de renovare, deschiderea centrului a fost amânată pentru luna decembrie 2016, termen care, din nou, nu a fost respectat. Investiția totălă pentru renovarea și dotarea tehnică a Centrului este de aproximativ 3 milioane de euro, bani din fonduri europene obținuți de Consiliul Județean Constanța.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea