Centru Social pentru copii la Mangalia

La Centrul Social din incinta Bisericii Sfântul Mina din Mangalia a fost mare bucurie pentru cei care s-au obişnuit deja să vină în acest loc. Aici găsesc masa, care, de cele mai multe ori, acasă le lipseşte. În mijlocul lor s-a aflat şi edilul oraşului, care spune că va ajuta aceste cazuri sociale.

Construcţia clădirii a presupus eforturi financiare uriaşe din partea autorităţilor locale şi Parohiei Sfântul Mina, valoarea investiţiei ridicându-se la 260 de mii de lei. Însă odată ce proiectul a fost realizat, cei implicaţi sunt mulţumiţi că au putut face ceva pentru semenii lor.

Preotul Vasile Cîrlan, a precizat că slujitorii bisericii se implică şi în acţiuni sociale, prin eforturi financiare proprii, locaţia din curtea Bisericii “Sfântul Mina” fiind a treia de acest gen, realizată de Protoieria Mangalia. Celelalte două spaţii sunt în localităţile Amzacea şi General Scărişoreanu.

Centrul are o bucătărie profesională, sală de mese cu o capacitate de 50 de locuri, grupuri sanitare atât pentru copii, cât şi pentru personalul din centru, cameră specială pentru legume. Prima masă caldă a fost oferită copiilor, încă de la începutul Postului Crăciunului, urmând ca, din luna ianuarie, centrul să funcţioneze permanent.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru