Centru pentru copiii cu dizabilitati din Cernavoda

Centrul de terapie educatională pentru copiii cu dizabilităţi şi-a deschis astăzi porţile la Cernavodă! A fost nevoie de mai bine de un an pentru obţinerea avizelor necesare funcţionării şi pentru amenajarea camerelor de terapie pentru micuţi, însă rezultatul este unul pe măsură. În cadrul centrului pentru copiii cu dizabilităţi îşi vor desfăşura activitatea cadre medicale specializate în logopedie, terapie individuală, psihologie dar şi art terapie prin pictură.

Părinţii copiilor cu dizabilităţi din Cernavodă, care erau până acum nevoiţi să-şi asigure cursurile de terapie din fonduri proprii, sunt foarte încântaţi de noul centrul de recuperare şi speră ca starea de sănătate a micuţilor să se îmbunătăţească.

Realizarea acestui proiect va readuce zâmbetul pe buze zecilor de copii din Cernavodă care suferă de afecţiuni grave precum autism sau ADHD. Noul centru pentru copiii cu dizabilităţi dispune de 10 săli de terapie dotate conform ultimelor standarde europene în care micuţii vor primi asistenţă zilnică din partea personalului specializat.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca