Centru nou pentru copiii cu dizabilități

Asociatia “Zambet si culoare”, din Medgidia, are un sediu nou si modernizat, unde isi poate desfasura activitatea. Centrul de comunicare se adreseaza tinerilor cu nevoi speciale, dar si parintilor. Aceasta asociatie non-profit s-a infiintat din dorinta de a veni in sprijinul copiilor cu dizabilitati, avand ca principal obiectiv integrarea acestor copii in societate.

 

Spatiul primit din partea administratiei locale, unde asociatia sa isi poata desfasoara activitatea, a avut nevoie de multe reparatii. Acestea au necesitat o investie financiara mare, care depasea posibilitatile asociatiei. Astfel, cladirea a fost renovata cu ajutorul sponsorilor.

De acum, membrii asociatiei, impreuna cu voluntari, se pot ocupa de copiii cu dizabilitati, care au nevoie de ajutor. Odata ajunsi la varsta adolescentei,  ei pot uita tot ce au invatat la scoala, iar acest club de socializare vine in sprijinul lor, prin activitati de terapie ocupationala.

Membrii asociatiei vor consolida comunicarea prin diverse jocuri logopedice si vor crea diverse situatii de socializare. Cel mai mult se pune accentul pe formarea abilitatilor de viata.

Cine doreste sa ofere o mana de ajutor acestor copii speciali,  poate deveni voluntar in cadrul asociatiei.

Reporter: Alexandra Steoleaca ; Imagine: Enis Boracai