Centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” Constanța găzduiește cel de-al treilea centru de excelență dedicat pacienților cu boli inflamatorii intestinale din România. In cadrul proiectului, pacientii vor beneficia de consultatii de nutritie, sprijin psihologic precum si interventii chirurgicale de ultima ora.

Cel de-al treilea Centru Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale din România a fost inaugurat la Constanța în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei”.

”Prin inaugurarea acestui centru la Constanța vom oferi pacienților cu boli inflamatorii intestinale acces la cel mai bun standard de diagnostic, tratament și îngrijire, prin abordare multidisciplinară. Pacienții care suferă de afecțiuni precum boala Crohn și rectocolita ulcero-hemoragică au nevoi foarte complexe, care diferă în funcție de stadiul și momentul de diagnostic al bolii, vârstă sau starea generală de sănătate. În cadrul centrelor dedicate, pacienții primesc servicii medicale personalizate, care țin cont de aceste nevoi și care sunt adaptate permanent în funcție de răspunsul pacientului la tratament și de evoluția lui. Mai mult decât atât, la îngrijirea pacientului contribuie echipe multidisciplinare care stabilesc împreună terapia fiecărui pacient și planul de îngrijire al acestuia.”, a declarat prof. univ. dr. Eugen Dumitru, Coordonator Compartiment de Gastroenterologie și Endoscopie Digestivă.

Centrul dedicat pacienților cu Bll din Constanța dispune de o unitate ambulatorie destinată monitorizării și tratamentului, o unitate de spitalizare de zi și o unitate de spitalizare continuă, alături de aparatură și tehnică edoscopică, imagistică și chirurgicală de ultimă oră.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet