Centru de sprijin pentru victimele violenței în familie

Constanța va avea un centru de sprijin pentru victimele violenței în familie. Acesta va funcționa în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Amplasarea modulului va fi secretă publicului, astfel încât victimele să fie protejate împotriva agresorilor.

Poate că sună dur, dar violența în familie a ajuns să fie sport național. În unele comunități, acest lucru reprezintă o obligație asumată.

Totuși, sunt destule persoane (femei și bărbați) care au încercat să se desprindă de partenerii de viață abuzivi, dar, în lipsa unui sprijin, sunt nevoite să suporte violența în continuare. Sau mai rău, ajung la disperare și într-o clipită își distrug viitorul.

În țările civilizate, sistemele de ajutorare a victimelor violenței în familie funcționează perfect, iar autoritățile sunt implicate întru totul. La noi însă, abia acum se fac primii pași. Cu toate acestea, victimele violenței în familie, din Constanța, au încă o speranță. Consiliul Județean a demarat  un  proiect privitor la înființarea unui modul de primire în regim de urgență a persoanelor abuzate în familie.

Amplasarea modulului va fi secretă publicului, astfel încât victimele să fie protejate împotriva agresorilor.

Scopul acestui serviciu este de a asigura protecție, găzduire, îngrijire și consiliere acelor persoane care au fost abuzate. În cadrul centrului se vor asigura gratuit, asistență familială, asistență medicală și îngrijire, hrană, cazare, consiliere psihologică și juridică. Serviciile se vor acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile. Serviciul asigură accesul beneficiarilor pe o perioadă determinată la servicii de asistență socială și familială în vederea depășirii situației de criză. Beneficiarii direcți sunt femei și bărbați, victime ale violenței în familie, dar și minorii aflați în îngrijirea acestora.

Reporter: Oana Jărloianu : Imagine: Cristian Rizea