Centrala Nucleară de la Cernavodă nu va mai avea risc de radiaţii (VIDEO)

Proiectul “Depozitul final de deşeuri slab şi mediu active” oferă o modalitatea de izolare definitivă a reziduurilor activate, depozitate în interiorul centralei nucleare de la Cernavodă. Terenul studiat pentru amplasarea depozitului este localizat în comuna Saligny şi are o suprafaţă de 44 de hectare, din care 22 sunt destinate construcţiilor. Conducerea preconizează că proiectul va fi finalizat în anul 2020.

Principala problemă pe care o au acum cei din conducere sunt localnicii din comuna Saligny, care momentan au fost doar informaţi cu privire la proiect. Conducerea a spus că în cazul în care oamenii nu vor fi de acord, construirea se va opri, deşi sunt conştienţi de faptul că un asftel de depozit este mai mult decât necesar pentru oraşul Cernavodă.

O altă problemă dezbătută în cadrul simpozionului NUC Info DAY a fost motivul opririi reactorului 2. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Rodin Traicu, a fost rezervat în declaraţii. Acesta a spus doar că a fost o eroare de sistem.

Autorităţile locale din Cernavodă, şi-ar dori ca centrala Nucleară să devină atracţie turistică. Drept urmare, edilii intenţionează să construiască o terasă lângă centrală, unde turişti pot totdată să obţină informaţii despre istoria şi dezvoltarea unităţii.

Redactor: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita