Cele mai performante firme din judeţul Constanţa au fost premiate (VIDEO)

Cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au inregistrat performanţe economico-financiare notabile, au fost premiaţi  în cadrul celei de a XIX-a ediţii a „Topului societăţilor comerciale din judeţul Constanţa pe anul 2011 , organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură. În cadrul celui mai important eveniment anual al comunităţii de afaceri locale au fost acordate 15 trofee de excelenţă pentru firmele clasate pe primul loc la ultimele cinci ediţii ale Topului Judeţean. Premiul special pentru cea mai mare cifră de afaceri a revenit societății Rompetrol Rafinare, iar premiul special pentru cel mai mare profit și număr de salariați, societății Daewoo-Mangalia Heavy Industries.

Pe primele trei locuri ale topului judeţean al societăţilor comerciale din judeţul Constanţa s-au clasat 856 de firme, iar catalogul cuprinde un număr total de 1.182 de firme, clasate pe primele cinci locuri, în cadrul fiecărui subdomeniu de activitate, precum şi clasamentele cuprinzând primele 100 de firme după cifra de afaceri şi după profitul din exploatare.

Pentru a înregistra profituri mari este nevoie de multă muncă şi effort, spun reprezentanţii firmelor.

Indicatorii generali utilizaţi pentru ierarhizarea firmelor au fost: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu