Cele mai mari câștiguri din tenis în 2018

Roger Federer a fost desemnat cel mai bine plătit jucător de tenis din lume în anul 2018. Pentru sportiv acest lucru nu a reprezentat o surpriză. Elvețianul se menține pe această poziție de 13 ani.

Conform datelor prezentate de revista economică Forbes, Roger Federer se află în topul clasamentului al celor mai bine plătiți jucători de tenis din lume. Sportivul a câştigat 77, 2 milioane de dolari în perioada iunie 2017 – iunie 2018. Tenismenul elveţian a câştigat 12,2 milioane de dolari sub formă de premii la turneele disputate şi 65 de milioane de dolari din contracte publicitare.

Pe locul al doilea în acest top se află spaniolul Rafael Nadal, liderul mondial, cu 41,4 milioane dolari. Nadal a câştigat 14,4 milioane dolari din premii şi 27 de milioane dolari din contracte publicitare.

Nici femeile nu sunt mai prejos în acest clasament. Patru jucătoare sunt prezente în top 10, tenisul fiind singurul sport în care femeile pot rivaliza cu bărbaţii în materie de câştiguri. Americanca Serena Williams se află pe locul 5, daneza Caroline Wozniacki pe locul 6, americanca Sloane Stephens pe 9 şi spanioloaica Garbine Muguruza pe 10.

Deși nu se află în acest clasament, Simona Halep nu stă rău deloc la câștigurile din tenis. Jucătoarea a acumulat până în prezent peste 22 milioane de dolari.

Redactor: Alexandra Panait