Cele mai bune servicii Cloud Storage

Saptamana trecuta in emisiunea IT MANIA am adus aminte de serviciile cloud ce permit stocarea online de fisiere. Ca sa fim mai pe intelesul tuturor , aceste servicii va permit sa va stocati pe un server extern datele personale  de pe mai multe calculatoare sau smartphone nemafiind nevoiti sa umblati dupa voi cu un stick de memories au hard disc extern. Tot ceea ce este necesar pentru a avea acces la fisierele dumneavoastra este o conexiune de internet.

Concurenta pe piata de cloud storage devine tot mai acerba, iar serviciile gratuite ofera numeroase optiuni utilizatorilor care nu au nevoie de un spatiu de stocare urias. Iata un top 10 cele mai bune servicii gratuite de stocare in cloud. Pentru ca in editia trecuta am amintit doar de doua astfel de servicii, azi vom face cunostiinta cu alte 8 astfel de servicii.

1. ADrive

ADrive ofera servicii de cloud storing premium, insa optiunea gratuita include 50GB de spatiu de stocare. Accesul este universal, de pe orice device, iar serviciul permite incarcarea de foldere, optiunea de sharing a link-urilor si cautare in fisiere stocate.

2. Symform

Utilizatorii beneficiaza pe loc de spatiu de stocare de 10GB, inca 10GB pentru cei care isi fac un cont Symform Cloud Storage Network, iar spatiul creste pana la 200GB pentru utilizatorii care ii conving si pe altii sa foloseasca serviciul de stocare cloud.

3. Dropbox

Unul dintre cele mai populare servicii gratuite de stocare in cloud, DropBox ofera gratuit doar 2GB, dar este folosit de tot mai multi utilizatori datorita optiunilor sale avansate si functiilor speciale, ca recuperarea fisierelor sterse.

4. Box

Cunoscut initial sub numele Box.net, Box ofera in prezent 5GB spatiu de stocare gratuit, iar marimea fisierelor poate ajunge pana la 1GB. Pune la dispozitia utilizatorilor si optiunea de conectare a contului cloud cu nenumarate aplicatii terte.

5. SkyDrive

Solutia Microsoft pentru servicii gratuite de stocare cloud, Windows Live SkyDrive ofera spatiu de stocare de 25GB, insa si un neajuns important: marimea fisierelor nu poate depasi 100MB. SkyDrive compenseaza insa prin optiunile de sharing si conectare cu contul de email. Serviciul permite si editarea fisierelor Microsoft Office online.

6. Google Docs

Desi are o limita aparenta de 1GB, spatiul de stocare din serviciul cloud oferit de Google poate fi extins gratuit. Limita afecteaza doar fisierele in formate diferite de cele acceptate de Google Docs, iar fisierele la care au acces si alti utilizatori nu sunt nici ele contorizate.

7. Amazon Cloud Drive

Cu o abordare similara, Amazon ofera spatiu de stocare de 5GB pentru serviciul sau Cloud Drive, dar muzica achizitionata din magazinul online Amazon nu este contorizata. Din pacate, Amazon nu vinde momentan muzica in Romania, deci utilizatorii autohtoni pot folosi doar cei 5GB.

8. ZumoDrive

Cu 2GB spatiu de stocare, ZumoDrive este compatibil cu sistemele Windows, Mac, Linux si cele mai multe platforme de smartphone si este usor de folosit.

9. TeamDrive

Oferta initiala gratuita vizeaza doar 2GB, insa cei care reusesc sa convinga 32 de prieteni sau cunostinte sa foloseasca serviciul o pot extinde pana la 10GB (250MB pentru fiecare referral). Serviciul ofera si posibilitatea crearii unui server prin TeamDrive PersonalServer, TeamDrive Cloud Server si WebDAV Server.

10. OpenDrive

Serviciul pune la dispozitia utilizatorilor un spatiu de stocare de 5GB, insotit insa de doua limite mai putin placute: marimea fisierelor este de maxim 100MB, iar traficul este limitat la 1GB/zi. Alte optiuni OpenDrive includ link direct catre fisierele urcate si posibilitatea de a aplica automat un watermark.