Cel mai modern distrugător britanic

Poate lansa simultan zeci de rachete, iar senzorii săi urmăresc o mie de obiecte aflate in acelasi timp în zbor. De la începutul anului şi până în prezent a luptat în Golful Persic şi are la active zeci de misiuni împotriva Statului Islamic. Cel mai modern distrugător britanic , caci despre el este vorba, a acostat in Portul Constanta. HMS Duncan participa timp de o saptamana la exercitii in Marea Neagra alaturi de militarii din fortele navale romane.

Este prima vizită pe care distrugătorul britanic o efectuează în România si vine dupa o misiune grea intr-o zona de conflict. HMS Duncan a intrat în serviciul Marinei Regale britanice în urmă cu doi ani şi de atunci duce greul misiunilor în Golful Persic. Graţie senzorilor, computerelor de la bord dar şi a echipajului bine pregătit, nava şi-a îndeplinit cu succes toate misiunile. Şi nu au fost puţine

HMS Duncan este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon. Dotată cu cel mai nou şi puternic sistem de radare, senzori, arme, comunicaţii, aviaţie, nava este pregătită să ia parte la misiuni operaţionale pe tot globul. În timpul misiunilor de apărarea antiaeriană, totul este coordonat din centrul de control al operaţiunilor de luptă.

HMS Duncan este cel de-al şaselea şi ultimul distrugător britanic de tip 45, primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.

Redactor: Andreea Barbu