Cel mai mare yacht din lume, construit la Tulcea

Cel mai mare yacht din lume va fi construit la Tulcea.  Acesta va măsura aproximativ 200 de metri și urmează să fie lansat la apă în anul 2020. Ambarcațiunea va fi o navă de cercetare și va avea ca misiune  distrugerea deşeurilor din plastic.

Cu o lungime de 222 de metri, ultra luxosul “Project 222”  va fi  cel mai mare yacht din lume.  Mai cuprinzător decât două stadioane de fotbal, ambarcațiunea va costa mai mult de 1 miliard de dolari si va ajunge la un miliardar norvegian cu afaceri în industria petrolului. Yachtul va deține o sală de fitness, mai multe săli de conferințe, un lift și un heliport.

În ciuda dimensiunilor uriașe, acesta este proiectat să aibă la bord doar 36 de invitați și un personal format din 60 de cercetători care vor urmări distrugerea deşeurilor din plastic. Ambarcațiunea va avea ca obiectiv cercetarea şi explorarea oceanelor și va fi lansată la apă anul viitor, cu un motor de 100.000 de cai putere.

Grandiosul yaht a început să prindă contur în Șantierul naval Tulcea. Tot aici a fost lansată săptămâna trecută o navă de croazieră și expediții de 138,2 metri. Aceasta este a doua livrare din serie și s-a desprins de cheul din Tulcea având ca destinație Norvegia, unde va fi pusă în funcțiune, după probe pe mare de către beneficiarul final, Hapag Lloyd Cruises.

Redactor: Alexandra Panait