Cei mai valoroşi profesori ai Universităţii Ovidius din Constanţa au fost premiaţi

[youtube]www.youtube.com/watch?v=StOJnqcbM4M[/youtube]Fiecare facultate a avut posibilitatea să nominalizeze un candidat.

Cei zece sunt profesori cu performanţe deosebite în învăţământ şi care de-a lungul anilor în care au predat în universitate au reuşit să transmită cunoştinţele şi informaţii valoroase studenţilor. Este vorba despre: Ion Lungu, Dumitru Arsenie, Adrian Bavaru, Marin Petrişor, Silviu Zburan, Nicolae Răşcanu, Corneliu Amariei, Anca Dragu, Nicoale Durea şi Nicoale Peride. De exemplu, profesorul Ion Lungu a activat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice timp de 29 de ani. A luptat pentru implementarea unui management universitar performant, menit să contribuie la creşterea prestigiului profesional al economiştilor şi a reuşit.

Dumitru Arsenie s-a pensionat în 2006, iar timp de 28 de ani a fost profesor şi primul rector al univeristăţii, ales imediat după 1989. Cel mai mult se mândreşte cu faptul că a reuşit să formeze o echipă de 20 de doctori în domeniul ingineriei civile. Este o personalitate care s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare, care i-a adus prestigiu şi în străinătate.

În cadrul aceluiaşi eveniment, conducerea Universităţii Ovidius a inagurat şi Sala Senatului.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.