Cei mai buni studenţi de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” au plecat într-un schimb de experienţă

Pentru prima dată în istoria Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, doi cadeţi ai Facultăţii de Marină Militară au învăţat timp de un semestru la una dintre cele mai prestigioase universităţi din Europa: la Escuela Naval al Militar en Marin, din Pontevedra, Spania.

Cei doi studenţi s-au întors în România cu o grămadă de amintiri frumoase. Pentru ei, fiecare zi petrecută în Spania  are o poveste inedită. Au urmat cursuri, au schimbat idei, informaţii şi chiar reţete de bucătărie. Alături de studenţii americani şi francezi, au participat la numeroase cursuri practice. Au plecat în marşuri până în vârful muntelui, au ieşit pe mare unde au făcut simulări de atac şi bineînţeles au intrat într-un simulator care i-a pus în situaţia unei adevărate lupte pe mare.

Pe colegul lui Ștefan l-a impresionat cel mai tare zborul cu elicopterul. Pentru el, a fost pentru prima dată când a avut posibilitatea să piloteze singur un aparat al armatei militare

De asemenea, cei doi cadeţi au fost nevoiţi ca în acest semestru să înveţe limba spaniolă.

Robert a venit în Constanţa tocmai din Iaşi, iar colegul său Ștefan este din Tulcea. Amândoi sunt anul III la Academie, iar pe viitor îşi doresc acelaşi lucru …. să aibă posibilitatea să conducă propria lor navă. Anul următor, prin acelaşi program semnat între cele două insitituţii, vor trece alţi doi studenţi ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru