Cei care urmează să susțină examenul de rezidențiat mai au la dispoziție 2 luni să se pregătească (VIDEO)

Cei care urmează să susțină examenul de rezidențiat mai au la dispoziție 2 luni să se pregătească, acesta fiind stabilit pe data de 25 noiembrie. La fel ca și anul trecut, examenul se va desfășura descentralizat, în 6 centre universitare din țară. În acest an însă, absolvenții au posibilitatea de a profesa și într-un spital clinic, nu doar în spitalele mici. În plus, locurile care vor fi scoase la concurs vor fi stabilite în funcție de nevoia de medici din unităţile sanitare.

Fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post. Spre deosebire de anul trecut, în acest an rezidenții au șansă să prindă un post la un spital clinic și nu doar la cele mai mici. În plus, se va stabili și numărul de posturi vacante pentru fiecare spital.

Detaliile privind numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum şi perioada de înscriere sau condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea în concurs vor fi publicate în prima parte a lunii octombrie.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru