Ceea ce trebuia să fie o vacanță reușită s-a transformat astăzi într-o tragedie

Cei trei frați aveau aproximativ 40 de ani și au fost văzuți de paznicul plajei din Olimp, cu paharele de alcool în mâini. La un moment dat, după ce au golit licorile bachice, s-au dezbrăcat și s-au aruncat goi în valurile neiertătoare, împinși parcă de la spate de vârtejul morții.

Totul s-a petrecut în jurul orei 7.00 dimineața, până să înceapă salvamarii programul. Când unul din frați a văzut că celălalt se îneacă a încercat să îl salveze. Apoi, cel de-al treilea a încercat să îi salveze pe amândoi, dar văzând că nu reușește a ieșit din apă și a strigat după ajutor. În zadar însă, nimeni în afară de paznic nu se afla pe plajă la acea oră.

Pentru a-i scoate din apă au intervenit salvamarii și doi asociați, un elvețian și un român,  care dețin ambarcațiuni pe plajă.

Deși au auzit de eveniment, turiștii din zonă nu păreau prea interesaţi de avertismentele salvamarilor. Dacă unii stăteau cuminți pe cearșaf, alții înotau în valurile mari, părând să ignore semnalul acustic al salvamarilor și steagul roșu arborat.

În zona unde s-a întâmplat tragedia, apa este mică, dar curenții sunt foarte puternici.  Salvamarii spun că în acest colț de plajă nu sunt frecvente cazurile de înec. Un eveniment similar a avut loc în urmă cu șapte ani.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru