Cea mai performantă autospecială

Victimele incendiilor care se aleg cu arsuri ale căilor respiratorii vor avea o nouă şansă la viață . Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ a fost dotat cu o autospecială hiperbarică şi pentru tratament de oxigenoterapie. Putin peste un million de euro a costat mașina. Pe lângă salvarea de vieți omenești, aceasta va putea fi folosită inclusiv pentru antrenamentul scafandrilor.

Investiție importantă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. Orașul nostru se poate mândri cu cea mai performantă autospecială pentru pompieri din ţară, dispunând de cea mai nouă tehnică de acest gen din Europa.

Această terapie cu oxigen hiperbaric constă în inhalarea oxigenului pur la o presiune mai mare decât cea atmosferică. Cu ajutorul acestei autospeciale, vor putea fi stabilizate şi tratate victimele intoxicate cu monoxid de carbon.

Totodată, autospeciala va fi folosită și pentru pregătirea scafandrilor. Deoarece, poate verifica, prin intermediul unui sistem special, compatibilitatea personalului pentru executarea operațiunilor de scufundare şi rezistența la adâncime.

De asemenea, autovehiculul are o capacitate de şapte locuri, din care cinci în camera principală, patru în şezut, unul pe targă şi două locuri în sas-ul de acces.

Personalul care va deservi acest tip de tehnică beneficiază de pregătire de specialitate. Valoarea autospecialei depășește un milion de euro și a fost achiziționată cu fonduri europene de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De o mașină de pompieri similară dispune și Mureșul. Ambele vor deservi la nevoie orice zonă a țării până la achiziționarea unor alte autospeciale cu dotările lor.

Redactor: Oana Jărloianu