Cea mai mare navă de pasageri din lume a acostat pentru prima dată în Portul Constanța

Cea mai mare navă de pasageri din lume a acostat, în această dimineaţă, pentru prima dată în Portul Constanța. Costa Deliziosa este un adevărat oraș plutitor și are la bord nu mai puțin de 2000 de turiști. Gigantul de lux face un tur al Europei de 13 zile.

Pachebotul este uriaș: cu o lungime de aproape 300 de metri, măsoară cât 3 terenuri de fotbal. La bordul navei se află turiști din întreaga lume, care au parte de toate ingredientele unei vacanţe de vis. Nu lipsesc piscinele, săli de teatru și cinema, simulatoare de golf și curse de formula 1. Iar restaurantul se întinde pe două nivele și are o capacitate de 1400 de locuri.

La bordul pasagerului se află și 25 de angajați români, dintr-un echipaj de aproape o mie de membri. Oamenii spun că le este dor de casă, dar modul de viață pe care îl au aici compensează celelalte lipsuri. De aceeași părere este și Valentin, care speră ca în această vizită să aibă timp să pășească pe pământ românesc.

Anna este și ea angajată a navei de crozieră și este din Italia. Tânăra că viața ei pe nava de pasageri este deosebită. Nu are timp să se plictisească, plus că beneficiile nu întârzie să apară.

Costul unei croaziere pe un astfel de vas porneşte de la 800 de Euro de persoană. Cei care au ales un tur complet al Europei au plătit o mie de euro pentru un sejur de 13 zile.

Costa Deliziosa a ajuns la Constanța din Istanbul iar următoare oprire va fi la Odessa, în Ucraina. Pachebotul va reveni la Constanța pe 31 mai.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: Alex Brinzaru