Cea de-a doua zi a Maratonului Nisipului

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7ANp9DwBmrI[/youtube]Nici vântul și nici ploaia nu i-au împiedicat pe concurenți să participe la Maratonul Nisipului. Probele au fost ceva mai dificile și s-au adresat celor care au avut un minim de antrenament. Distanța care trebuia străbătută pentru a obține măcar diploma de participare a fost de aproximativ 11 kilometri.  Fostul mare atlet Ilie Floroiu, deținătorul din 1978 al recordului mondial la proba de cinci mii și zece mii de metri, a dat startul competiției.

Participanții la cursă nu sunt sportivi profesioniști. Câștigătorul cursei de 10.5 kilometri la băieți este chiar un dentist.

Recordul de vârstă de anul acesta este deținut de o persoană de optzeci de ani, care a ținut neapărat să arate celor tineri că sportul poate fi practicat oricând.

La concurs au participat concurenți din cinci  țări. Ei s-au deplasat în România de dragul competiției și cu gândul să facă mișcare.

Organizatorii se declară mulțumiți de faptul că au reușit să înscrie Constanța pe harta internațională a maratoanelor.

Câștigătorii au primit premii în valoare totală de 7000 de lei, produse și echipamente sportive. Cei care nu s-au numărat printre premianți s-au putut  înscrie la tombolele care au avut loc după încheierea concursului.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.