Ce tip de produse sa folosim pentru a ne pregati din timp pentru sezonul rece

Daca aveti tenul uscat, trebuie sa cautati produse cosmetice cu continut de vitamina A si E, cu rol impotriva radicalilor liberi si cu efect antiaging, cu ceramide care vor imbunatati functia de bariera de protectie a pielii, omega si uleiuri esentiale si nu in ultimul rand extracte de plante: aloe vera, frunza de vita de vie, soia sau alge marine. Aplicand aceste produse pe durata intregii zile pe fata, gat si decolteu, pielea va fi protejata inclusiv de neplacuta exfoliere.

In anotimpul rece, multe tenuri normale pe restul perioadei anului devin mai grase, glandele sebacee fiind stimulate sa produca mai multa substanta. Este recomandat sa cautati produse de ingrijire care sa rezolve probleme ca hiperseboreea, hiperkeratoza si infectiile ce pot aparea ca urmare a schimbarii sezonului. Printre ingredientele minune gasiti si extractul de ceai verde.

Toamna este momentul ideal si pentru exfolieri controlate ale pielii, care sa fie efectuate de specialisti. De ce toamna? Datorita absentei radiatiilor solare puternice, ca cele din timpul verii. Sunt indicate tratamentele pe baza de acizi de fructe, cu efect cicatrizant si de reinnoire.

Indiferent de tipul de ten pe care il aveti, pe langa produsele de ingrijire tineti cont si de sfaturile specialistilor in nutritie: exista anumite alimente care amplifica proprietatile hidratante ale produselor de beauty iar consumul corespunzator de apa si lichide ne ajuta sa ne pastram o piele sanatoasa si tanara!