Ce legatura este intre planul emotional si aparitia bolilor sistemului osos

Hypocrate spunea: ,,Daca un om isi doreste sanatate, acest om trebuie sa se intrebe daca este gata sa puna capat motivleor bolii sale. Doar atunci este posibil sa il ajuti pe acest om.”

Mintea si corpul tau se afla intr-o conexiune, ceea ce nu poate fi vazuta ci doar simtita. Ganditi-va la acel moment cand inima va batea repede-repede de emotie sau teama sau la acel sentiment de gol din stomac – pe care il aveti uneori ca rezultat al gandurilor si emotiilor transferate la nivelul corpului fizic, si veti intelege de ce sentimentele negative si gandurile ce le insotesc, ne pot inbolnavi, daca le lasam sa ne controloze viata. Astazi vom vedea cateva dintre efectele gandurilor noastre asupra sanatatii sistemului osos. Atunci cand nu factorul genetic, radiatiile, alimentatia mamei in timpul sarcinii sau accidente de orice fel, sunt cauzele suferintelor sistemului osos, automat trebuie sa ne analizam modul de gandire, pentru a intelege cat de nefaste sunt consecintele gandurilor negative.

Afectiuni in zona gatului inseamna refuzul de a vedea celelalte laturi ale unei probleme, arata incapatanare, lipsa de flaxibilitate.

Durerile de umeri reprezinta abilitatea noastra de a ne purta experientele vietii cu bucurie. Ne facem experientele o povara prin atitudinea pe care o avem fata de ele.

Coloana vertebrala reprezinta suportul vietii. Durerile in partea superioara inseamna lipsa suportului emotional, prezenta semntimentului de a te simti neiubit, suferinta din dragoste. Dureri in partea de mijloc arata sentimente de vina, blocarea in trecut, precum si dorinta ca cineva din viata prezenta sa plece pur si simplu. Frica de insecuritate materiala si lipsuri financiare sunt semnalate de durei ale partii inferioare a coloanei.

Durerea coatelor apare atunci cand o persoana opune rezistenta la schimbarea directiilor de viata si la acceptarea experientelor noi.

Incheietura mainilor reprezinta miscarea si tihna,

Durerile de sold apar atunci cand este prezenta frica de a lua decizii gresite, frica de a merge mai departe, senzatia ca nu mai exista nimic catre care sa te indrepti.

Mandria indaratnica si egoul exacerbat, incapaciatea de a fi maleabil, frica in general, inflaxibilitatea si incapacitatea de a renunta, provoaca dureri de genunchi in timp ce durerile de glazne arata atat inflexibilitate si stare permanenta de vina dar si deschiderea spre a primi placeri.

In concluzie, cele mai multe dintre problemele de sanatate apar ca urmare a lasarii in voia gandurilor provocate de sentimente negative.

Controlati-le pe acestea, iubiti-va si respectati-va mai mult pe voi insiva, fara a devein egoisti, si astfel va veti controla sanatatea.