Ce fac străinii din România, dacă le expiră actele în această perioadă?

La fel ca multe alte instituţii publice, în actualul context, şi Serviciul pentru Imigrări al județului Constanța şi-a modificat modul de lucru.

Străinii care solicită eliberarea unor documente sunt programaţi astfel încât să nu se formeze cozi la ghişee. Este vorba despre elevi, studenți, muncitori sau alte categorii de persoane care dețin un permis de ședere temporară în țara noastră și care, din anumite motive, nu au apucat să se întoarcă pe meleagurile natale în momentul închiderii graniţelor.

Odată cu intrarea în vigoare a decretului prezidențial privind starea de urgență, toate documentele rămân valabile în acastă perioadă, ne-a confirmat șeful Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța, comisar de poliție Mircea Daniel Labeș, contactat telefonic de Litoral TV. Tot el ne-a explicat şi modul prin care pot fi reînnoite unele  documente.

De precizat că unele servicii din cadrul instituţiei au fost suspendate, iar activitatea a fost restrânsă, în conformitate cu noile prevederi.

Alții, în schimb, au apucat să plece în țările  de proveniență, iar firmele care au apelat la forță de muncă din spațiul non-UE, au cam rămas fără muncitori, chiar dacă unele dintre acestea nu și-au suspendat încă activitatea.

În ceea ce-i privește pe străinii rămași în România, aceștia sunt obligați să respecte măsurile de autoizolare impuse de statul român.

Redactor: Daniel Albu