Ce beneficii pentru sanatatea aduc nucile

Nucile sunt considerate alimentele creierului. Fiind atribuite incă din antichitate sănatății creierului din pricina formei pe care o au, Nucile conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului nervos, dar și pentru buna funcționare a intregului organism.

Nucile conțin vitamine, precum: vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina D vegetală, vitamina E, dar și o serie de minerale precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esențial pentru multe enzime din organism, stimulând activitatea enzimatică a celulelor si imbunătățind metabolismul.

Nucile mai contin: Nutrienti care actionează ca adevarate energizante; sunt bogate în omega 3 si omega 6, acid linoleic si alfa linoleic (ALA). Aceste grăsimi sănătoase scad colesterolul, protejează inima, vasele și creierul si totodată ajută in accelerarea metabolismului si in procesul de slăbire.
Consumul nucilor: Ajută in procesul de slăbire si accelerează metabolismul;  Scad stresul oxidativ si au efect anticancerigen. Previn cancerul la sân, cancerul de colon si de prostată;
Nucile sunt recomandate in perioadele de suprasolicitare și in perioadele de convalescență; prezintă si usoare efecte afrodiziace, fiind recomandate atat femeilor, cat si barbatilor. Mentin tonusul organelor genitale si contribuie la cresterea fertilitatii.

Nucile aduc un aport esețial de vitamine si minerale și fara indoiala este un produs foarte gustos si sanatos pentru organismul nostru.