Ce beneficii majore pentru sănătate poate aduce o cană de ceai

Ceaiul verde este cel mai popular și cel mai consumat, fie simplu fie cu lapte, pentru că diminuează semnificativ nivelul glucozei din sange, stimuleaza activitatea cerebrala, fiind puternic antioxidant si diuretic și dacă este consumat după fiecare masă, intensifică arderile din organism, ajutând astfel la slăbit.

Ceaiul de fructe de pădure, preferatul copiilor. Este un tonic fizic și psihic,  vitaminizează și regenerează, ajută la reducerea edemelor și  mărește rezistența corpului la caldură. Afinele conțin mai mulți antioxidanți decât orice alt aliment, fiind de trei ori mai bogate in aceste substanțe decât vinul roșu.

Ceaiul de Hibiscus este  răcoritor și  reduce transpirația in zilele caniculare, ajută la purificarea sângelui, favorizează creșterea părului; atenuează simptomele premenstruale și ține in frâu bufeurile postmenopauza; iar folosit extern, grăbește vindecarea rănilor și mărește elasticitatea pielii.

Ceaiul de Iasomie are proprietăți de calmare și relaxare, de regenerare a energiei fizice, de mare ajutor in perioadele de oboseală și surmenaj fizic și psihic, si imbunătățește circulația sângelui, reglând tensiunea arterială.

Ceaiul de Mentă băut după fiecare masă stimulează digestia. Infuzia de mentă este utilă in stările de oboseală, suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare. In amestec cu ceai verde, menta este energizantă si stimulează celulele nervoase.

Ceaiul de salvie ajută la eliminarea toxinelor din organism, combate gripa si problemele pulmonare; ajută la tratarea epilepsiei și a durerilor in piept; este folositoare in cazul durerilor in gât și a tusei; intărește sistemul nervos și imbunătățește memoria.

Consumul de ceai ar trebui să facă parte din „trusa” indispensabilă pentru sănătatea trupului şi a spiritului.