Ce beneficii au asupra organismului uman semințele de chia

Semintele de chia sunt considerate alimente complete, din punct de vedere nutrițional, fiind mai bogate in omega decât pestele și in proteine decât soia.

Tot semințele de chia prezintă un continut ridicat in fibre, ceea ce ajută digestia, conferă senzație de sațietate si ajută in prevenția cancerului de colon.

Semintele de chia sunt de asemenea foarte bogate in vitamine si minerale, dar si in antioxidanti.

Acestea participă activ in menținerea imunității, ajutând in prevenția bolilor. Prezintă proprietăți anti-inflamatorii si cresc capacitatea de apărare a organismului.

Semintele de chia nu induc somnolență, insă conțin un aminoacid pe care organismul il utilizează in special noaptea, in timpul somnului, pentru calmare si relaxare.

Semintele de chia ajută in scăderea colesterolului si in prevenția diabetului – cei mai mari dușmani ai inimii! Contin vitamine din complexul B, aminoacizi, care imbunătățesc procesele de memorare și contribuie in mentinerea sănătății celulelor nervoase.

Sunt recomandate in dieta zilnică pentru menținerea siluetei, alături de alimente bogate in apă, ca fructele si legumele proaspete. De asemenea, consumul semințelor de chia este recomandat tuturor celor care suferă de boli intestinale, iar  în mod regulat, ajută in prevenția osteoporozei.

Semințele de chia se aseamănă la gust cu nuca, și sunt ușor de digerat. Putem adauga chia in brioșe, in cerealele, in iaurt, in lapte sau in diverse deserturi, precum placinta cu branză și stafide.

Semintele de chia sunt bune si pentru cei care fac sport. Inainte de antrenament sau o competiție sportivă, beti seminte de chia inmuiate in apă pentru că hidratează bine organismul.

Semintele chia au de 30 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 6 ori mai mult calciu decat laptele integral, de  3 ori mai mult fier decat spanacul, de 15 ori mai mult magneziu decat  broccoli, de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul, cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul. Sper că v-am convins să incecați acest aliment minune.