Ce beneficii aduce asupra organismului yoga

In limba vechilor indieni, “Yoga” insemna “uniune”.  Trebuie precizat că yoga nu este o metodă de streching. Ea presupune, desigur, capacitatea individului de a adopta anumite poziții, însă esența este crearea unui echilibru perfect intre corp și spirit, care, in timp, duce la creșterea rezistenței fizice și psihice a practicantului.

De-a lungul timpului, yoga s-a dovedit o importantă terapie alternativă și complementară medicinei moderne.

Au fost efectuate și câteva studii care au demonstrat faptul că yoga poate fi utilă in completarea tratamentelor antihipertensive, poate  influența  starea de bine a organismului și poate imbunătăți starea generală a pacientilor cu astm bronșic.

Două componente esențiale ale practicării yoga includ exercițiile fizice și tehnici de respirație.

Respirația ajută la oxigenarea creierului și a sângelui, astfel incât energia vitală a vieții să poată fi mai bine controlată. S-a demonstrat că yoga alină durerile de spate, îmbunătățește forța și flexibilitatea întregului corp.

Majoritatea practicanților care apelează la yoga, inițial pentru mediație, constată în timp că starea generală a organismului li s-a ameliorat uimitor.

Practicată în  siguranță, alături de un profesionist,  Yoga are numeroase beneficii pentru întregul organism și poate fi o soluție pentru invingerea stresului cotidian, care pare să ne sufoce din ce in ce mai mult.