Ce afectiuni pot duce la căderea parului

Seboreea, mătreața, stresul, deficitele de vitamine, emoții puternice, spălatul prea des cu șampoane alkaline, sunt doar câteva din cele mai comune cauze de cădere a părului. Acestora li se adaugă și alte afecâiuni precum diabetul, cancerul, micoze ale pielii capului, care provoacă deasemenea căderea părului.

Ca remedii naturiste puteți folosi năsturașul, o plantă care se folosește in stare crudă, verde. Se realizeaza un suc din planta intreagă, proaspată, ce se va folosi pentru masarea pielii capului. Alifia de propolis se foloseste pentru stimularea creșterii podoabei capilare. Uleiul de măsline sau ricin sunt ideale pentru masajul pielii capului in vederea impiedicării căderii părului și pentru regenerarea lui. După masaj, se lasă câteva ore să acționeze. Ceaiul de coada-șoricelului are proprietăți antiinflamatorii. Decoctul preparat din 50 de grame de plantă la 1l apă se folosește extern, aplicat pe pielea capului sau pentru clătire. Tinctura de hamei se administrează intern, 20 de picături de 3 ori pe zi, avand și efecte anti-microbiene.

Ceaiul de urzică preparat din 30 g de frunze de urzică la jumatate de litru de apă și lăsat 30 de minute pentru infuzie, se poate folosi la clătire, având efect de intărire a rădăcinii părului. Un tratament eficient pentru intărirea rădăcinii este și clatirea cu decoct din frunze de nuc și mesteacan.

Cel mai popular tratament, foarte util pentru combaterea căderii părului și intarirea rădăcinii firului de păr, este amestecul din 2 gălbenușuri de ou, 3 linguri cu ulei de ricin si câteva picături de vitamina A uleioasă. Această compoziție se aplică de la rădăcină până la vârful podoabei capilare, apoi se acoperă capul cu o casca de plastic. Dupa 60 de minute, părul se spală cu șampon si galbenuș de ou, se limpezeste cu ceai din frunze de nuc, mesteacan, urzica sau mușețel si se usucă natural.