Cazurile prezentate în cadrul campaniei “Litoral TV învie speranța” au impresionat

Reprezentanţii Selgros nu au stat nicio secundă pe gânduri şi s-au alăturat campaniei “Litoral TV învie speranţa”, după ce au aflat cumplitele drame prin care trec cele cinci familii. Din partea acestei societăţi, oamenii vor primi alimentele necesare pentru o masă tradiţională de Paşte, dar şi produse pentru traiul zilnic.

Contribuţiile lor, alături de cele ale tuturor persoanelor care au venit la sediul televiziunii cu donaţii vor ajunge in casele sufletelor atât de încercate de soartă. La Moviliţa, cei doi copii ai familiei Vericiuc işi duc cu greu zilele impreună cu părinţii într-un grajd intunecat şi răcoros, fără nicio sursă de electricitate şi prin care lumina zilei abia pătrunde. Casa improvizată este locul in care micuţii işi fac temele, ajută la treburile casei şi se maturizează, din păcate, mai devreme decât trebuie. Mama lor are ciroză hepatică, este slăbită şi în orice clipă copii stiu că o pot pierde. Tatăl lucrează cu ziua şi cum banii când sunt când nu, micuţii traiesc din mila sătenilor sau chiar a cadrelor didactice. Până acum, iepuraşul a ocolit şi casa în care trăiesc cei trei copii ai familiei Liahu, alături de mamă. Nu au electricitate pentru că femeia nu a mai putut achita facturile. Cartoful este aliment de bază, iar zilele in care au carne pe masă sunt considerate sărbători. Pentru un copil de 8 ani este imposibil de explicat de ce el nu are haine noi şi jucării la fel ca alţi colegi de la şcoală. Reprezentanții Școlii Brâncovenești au fost impresionați de poveştile micuţilor, care au rezultate bune la şcoală, în condiţiile în care sunt nevoiţi să îşi facă temele la lumânare. De aceea, fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni va dona cărţi şi rechizite.

Pentru psihopedagogul-logoped Monica Purice, cazul lui Mihai Costea a trezit cel mai mare interes. Experiența ei profesională poate fi de real ajutor unui tânăr care traversează o perioadă extrem de dificilă. Astfel, o parte din suma colectată la cea de-a treia ediție a acțiunii “Alături de copilul meu fac o excursie în copilărie”, care se va desfășura sâmbătă la orele18.30 la Casa de Cultură din Năvodari, va fi donată lui Mihaiță.

Amalia şi Diana Buzgaru poartă în inimi o durere greu de imaginat. Tatal, cel care le-a crescut, a incetat din viaţă in urmă cu un an. De atunci, singurul sprijin al copilelor sunt bunicii. Insă pentru aceştia, lipsa banilor, inseamnă zile în care renunţă chiar şi la medicamente pentru ca fetele să nu fie arătate cu degetul la scoală sau să aibă ce mânca. Donaţiile venite din partea sponsorilor vor ajunge şi la ele şi sperăm că le vor face să uite, măcar pentru o perioadă, de drama prin care au trecut. Şi Aurelia Creţu cunoaşte greutăţile prin care trec copiii ei. Bianca si George au învăţat că necazurile pot fi depăşite numai cu speranţă şi răbdare. Fiecare zi pentru cei doi începe cu şcoală şi se termină acasă, unde suplinesc lipsa mamei de la treburile gospodăreşti. Aurelia a rămas imobiliozată dintr-o eroare medicală. Deși nu a împlinit nici 14 ani, Bianca spală, calcă, gătește, dar nu uită niciodată că are şi teme de făcut. Toate donaţiile venite la sediul postului nostru de televiziune vor ajunge la aceşti oameni pe care viaţa i-a încercat în nenumărate rânduri şi pentru care, cu ajutorul dumneavoastră, Litoral TV învie speranţa.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita