Cazuri de TBC într-un liceu din Constanța

Alertă la Liceul Teoretic Traian din Constanţa, după ce un profesor şi un elev au fost depistaţi cu tuberculoză pulmonară! Alţi trei elevi sunt și ei suspectaţi că ar fi contactat boala. Totodată, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, mai mulţi elevi au fost găsiţi cu boli infecţioase motiv pentru care medicii Direcţiei de Sănătate Publică au recurs la dezinfecţia sălilor de curs.

Liceul „Traian” din Constanţa va fi dezinfectat de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, după ce au fost confirmate două cazuri de tuberculoză, unul la un cadru didactic şi celălalt la un elev. În unitatea de învățământ mai există încă trei suspiciuni pentru care se aşteaptă o confirmare din partea specialiştilor.

Inspectorii sanitari spun că sunt pregătiți să ia toate măsurile care se impun în astfel de cazuri. Totodată, în urma suspiciunilor de TBC, conducerea instituţiei de învățământ a decis scurtarea programului până la ora 15,30. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică va igieniza sălile de clasă, iar acestea nu vor mai putea fi folosite. Astfel, se va trece la dezinfecția întregii unităţi de învăţământ, se va face triajul epidemiologic, iar profesorii și elevii vor fi informați despre cum să aibă o igienă adecvată.

 Potrivit specialiștilor, deocamdată nu se pune problema unui focar de tuberculoză, însă dacă se vor confirma şi cele trei suspiciuni de TBC atunci situaţia se va schimba. În acest an, cele două cazuri de la Liceul Traian sunt primele raportate de DSP Constanţa. În plus, imbolnaviri de scarlatină au fost confirmate la Medgidia, la Liceul Nicolae Bălcescu. Și aici mai există încă trei elevi suspectați de aceeași boală. Medicii spun că minorii au fost retraşi din colectivitate şi au fost luate măsurile igienico-sanitare necesare.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: Razvan Malciu