Cazul Şaban, din nou pe masa magistraţilor (VIDEO)

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au judecat, marți, recursul formulat de Ghiunal Gilberto Şaban, fratele Larei Şaban, şi fostul jandarm George Davidescu, ambii cercetaţi în stare de arest preventiv pentru uciderea Larei Şaban.

Cei doi suspecţi au fost aduşi sub escorta autorităţilor la şedinţa de judecată, însă au ajuns cu aproape jumătate de oră întârziere.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise presei, fapt imputat şi de către cei doi apărători legali compleului de judecată. Avocaţii au invocat jurisprudenţa CEDO conform căreia, acuzaţii aveau dreptul de a solicita o şedinţă publică.

Principalele contraargumente oferite de avocaţii suspecţilor de crimă  la decizia de cercetare în stare de arest au fost lipsa dovezilor concludente care să le atesteze vinovăţia celor doi, precum şi refuzul magistraţilor de a accepta ca probă la dosar testul poligraf susţinut de acuzaţi.

Reamintim că trupul Larei Șaban a fost găsit, în urmă cu aproape o lună, într-o pădure din apropiere de Năvodari.  Potrivit anchetatorilor, femeia a fost ucisă de fratele ei, pentru bani.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima