Cazul farmacistei stropite cu benzină, soluționat

Instanța s-a pronunțat definitiv în cazul farmacistei din Constanța care a fost stropită cu benzină, anul trecut, de un fost militar. Pedeapsa pe care a primit-o vinovatul este de un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

În octombrie 2016, o farmacistă din Cartierul Kilometrul 5, din Constanța, a fost stropită cu benzină de un militar angajat la U.M. 01463 rachete Florești-Cluj, detașat la Constanța.

Farmacista a declarat la momentul respectiv:

”A intrat pur și simplu în farmacie, eu nu eram atentă, și, dintr-o dată, a aruncat cu benzină pe mine. Am început să țip, am intrat în panică. Băieții de afară au auzit, au alergat după el, l-au imobilizat, a venit între timp și firma de pază…A spus că vrea bani. Că are un credit în franci elvețieni pe care nu mai are cu ce să-l plătească și că vrea bani.”

Agresorul a fost prins de câțiva adolescenți care se aflau în zonă, aceștia reținându-l până la sosirea polițiștilor și a bodyguarzilor.

Ancheta a fost preluată, inițial, de Parchetul Militar, însă cauza a fost trimisă spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, întrucât bărbatul nu mai făcea parte din rândul militarilor.

În martie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au hotărât trimiterea în judecată a agresorului. În aceeași lună, dar câteva zile mai târziu, judecătorul Valentin Ticea a dispus menținerea controlului judiciar pentru fostul militar.

Potrivit deciziei, în primă instanță, a Judecătoriei Constanța, agresorul a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie. Acesta a mai fost obligat la prestarea, timp de 60 de zile lucrătoare, a unei munci în folosul comunității în cadrul Tribunalului Cluj sau al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și la plata unei despăgubiri de 2.000 de lei pentru prejudiciul moral adus tinerei.

Nemulțumiți de soluția pronunțată de Judecătoria Constanța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au atacat decizia aceasteia la Curtea de Apel, instanță care a stabilit primul termen pentru data de 16 noiembrie 2017. Aceasta a hotărât majorarea pedepsei principale la un an și șase luni de închisoare. Decizia este definitivă.

Redactor: Mihaela Țânțaru