Cazul familiei Bodnariu a devenit fenomen internațional

Cazul familiei Bodnariu a devenit fenomen internațional. Români din toate colțurile lumii, dar și cetățeni străini deopotrivă sunt impresionați de povestea celor cinci copii luați cu forța de către autoritățile norvegiene de lîngă părinți. Familia Bodnariu poate fi orice dintre familiile dumneavostră cei care vă uitați la televizor, așa că oameni de pretutindeni au dat dovadă de o mobilizare fără precedent și au ieșit la proteste. Manifestările inițiate în dispora au ajuns acum și în România. În toate orașele țării părinții au ieșit în stradă în semn de solidaritate.

Povestea familiei Bodnariu – Marius inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală începe în Norvegia.

Rînd pe rînd, copiii au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet și plasaţi în familii-surogat, iar autoritățile au demarat procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Fratele lui Marius, Daniel Bodnariu spune că intervenţia Barnerevrnet ar fi fost abuzivă, în sensul că a desprins copiii de o familie unită, nonviolentă şi nonradicala. Iar mii de oameni din toate colțurile lumii par să îi susțină părerea.

Cazul Bodnariu a stîrnit un adevărat val de compasiune la nivel internațional. În Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia oamenii au ieșit în stradă încă de la finalul anului trecut.

Redactor: Andreea Barbu