Cazinoul din Constanţa este gazda unui eveniment deosebit

În ciuda stării avansate de degradare în care se află, Cazinoul din Constanţa găzduieşte importante opere de artă, tablouri ce aparţin unor importanţi artişti români din perioada interbelică. Piesa de rezistenţă a expoziţiei o reprezintă „Colombina în verde” aparţinând lui Nicolae Grigorescu, a cărei valoare este estimată la 250 de mii de euro.

Într-o altă sală a Cazinoului sunt expuse opere precum „Plaja La Manglia”, a lui Nicolae Tonitza, cu o valoare de peste 25 de mii de euro, tabloul Odaliscă aparţinând lui Ion Theodorescu sau „Familie de ţărani” a lui Camil Ressu. Expoziţia a fost organizată pentru a patra oară în Constanţa de o renumită firmă de licitaţii din ţară şi va fi deschisă publicului în fiecare zi, până pe 19 martie. În ziua de 20 martie tablourile vor ajunge în Bucureşti, unde vor fi scoase la licitaţie.

Prezente la expoziţie, autorităţile locale au anunţat că a fost aprobat proiectul privind reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Tablourile sunt atent supravegheate de lucrătorii unei firmei de pază precum şi de poliţia din Constanţa.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu