Cazinoul din Constanţa ar putea fi deschis în mai 2022

Joi, 23 iulie, primul ministru, Ludovic Orban, a făcut o vizită Cazinoului de la malul mării, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi pentru a lua „pulsul” oamenilor de pe şantier, la aceeaşi dată la care a fost semnat contractul de proiectare în 1903.

Alături de domnia sa, s-au aflat şi ministrul Economiei, Virgil Popescu precum şi ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.

De asemenea, premierul s-a declarat mulţumit de modul cum se derulează proiectul de reabilitare al Cazinoului.

La rândul său, arhitecta Constanța Carp, cea care se ocupă de lucrări, a vorbit despre dificultăţile întâmpinate în restaurarea celei mai emblematice clădiri de pe malul mării.

După restaurare, Cazinoul va redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internatională, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri. Clădirea de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut la Ministerul Turismului, pentru ca imobilul să ajungă din nou în administrarea Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, acesta a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării. Cazinoul Constanţa a fost inaugurat pe 15 august 1910, în prezenţa principelui Ferdinand.

Redactor: Oana Jărloianu