Cazinoul a reînviat în acordurile unor virtuoși

Așa cum au promis cei de la SoNoRo, concertul organizat în incinta Cazinoului din Constanța a fost un eveniment de înaltă ținută artistică. Cu un parfum aparte, din vremurile de demult a reînviat bucuria de a trăi prin iubire, iubire pentru natură, pentru aproape, pentru frumos în esență.

Monumentala clădire a Cazinoului din Constanța și-a redeschis porțile pentru a găzdui expresia a ceea ce iubește mai mult, bucuria de a trăi! Și cum poate fi exprimată mai bine această stare de exaltare dacă nu prin muzica de operă din creațiile unor mari artiști precum: Bach, Beethoven, Mozart, Enescu și în interpretarea virtuoșilor: Erik Schumann, Christian Naș, Răzvan Popovici, Marcin Sieniawski.

Deschiderea serii a fost realizată într-un mod elegant, parizian de Răzvan Popovici care ne-a invitat la un exercițiu de imaginație prin care să ne transpunem în vremea în care Cazinoul era în cea mai bună formă. Invitat de seamă a fost și primarul Constanței, Decebal Făgădău care și-a cerut scuze pentru felul în care Cazinoul și-a primit oaspeții, dar zâmbetul a revenit repede pe buze pentru că seara a fost tocmai despre speranță și încredere, încrederea că lucrurile își vor recăpăta adevăratul statut și valoare.

Așa cum frumos a spus Răzvan Popovici, acordurile muzicii de operă fac minuni, pun sufletul la loc…

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet